Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och alla får vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan. I Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Äventyrarscouter får ta större ansvar och tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra. Det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld eller ta sig längre ut till havs till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Du blir Äventyrarscout det år du fyller tolv år (åk 6). Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som äventyrare direkt.