Skärpta säkerhetsregler för Stormkök

För en vecka sedan hände det en olycka i en skolklass i Nacka där en av kårens scouter går, då de var på hajk och skulle laga mat på stormkök. En flicka blev allvarligt brännskadad och ligger nu en vecka Läs mer »

Välkommen till kårens kick-off 2017/18

Med ett härligt kårläger i ryggen kallar styrelsen i Värmdö Sjöscoutkår alla som ska vara ledare under 2017/18 till kick-off i scoutstugan i Ålstäket lördagen den 26 augusti kl. 9. Det obligatoriska programmet kommer att pågå till ca 14 med Läs mer »

Kårstämma 2017

På kårstämman valdes ny styrelse enl nedan: Kårordförande – Carina Öhlin Vice Kårordförande – Malin Serner Styrelseledamöter – David Holgersson, Niklas Hugdahl & Marie Wickström Styrelsesuppleanter – Elin Rotter & Peter Lindroos Till revisor valdes avgående kassör Peter Stenberg och Läs mer »

Kallelse till kårstämma 2017

Kallelse till ordinarie kårstämma Värmdö Sjöscoutkår 2017 Söndag 12 mars kl. 15 – 17 i Ålstäket. Alla medlemmar i kåren är välkomna att delta på stämman.

Sportlovsbio

Välkomna att förgylla sportlovet med en film tillsammans med andra scouter i kåren onsdagen 1 Mars i scoutstugan i Ålstäket. Kl 16-18 Spårare och Upptäckare Kl 18:30- ? Äventyrare, Utmanare och Ledare Ta med egen dricka, vi bjuder på popcorn Läs mer »

Kallelse till kårstämma

Hej alla medlemmar! Värmdö Sjöscoutkår kallar till ordinarie kårstämma Söndag 13e mars 16-19 i matsalen i Viks skola. Det är den stora byggnaden närmast Skärgårdsvägen/274, tvärs över parkeringen från Grantomtahallen. Bifogat finner ni kallelsen, en proposition från styrelsen gällande den Läs mer »

Skeppets arbetsinsats i Ålstäket!

Avdelningen Skeppet genomförde en kombinerad mys- och fixar-hajk i Ålstäket 16-17/1. Då byttes alla gardiner i de stora rummen ut mot rullgardiner, trasiga fönsterhakar byttes och all belysning inomhus fick en översyn och fungerar nu. Dessutom gick de igenom köket där Läs mer »

Information från Värmdö Sjökcoutkårs extrastämma

Hej Scouter! På kårens extrastämma 6/12 beslöts att gå vidare med ett förslag att dela kåren efter de geografiska platser där verksamheten bedrivs (Ingarö och Ålstäket). Styrelsen har fått i uppdrag av stämman att ta fram ett förslag på hur Läs mer »

Kompassens Englandshajk

Kompassen seglade nästan till England på sin första hajk. Läs om hela resan här: Kompassens Englandshajk

Skeppet 7:e plats på Silverugglan

Skeppet tävlade nyligen på scouternas natt och kammade hem en hedrande 7:e plats på Silverugglan (av 25 deltagande lag). Vi var i stort sett enda sjöscoutkår som deltog bland alla land scouter. Riktigt roligt eftersom vi inte är ute och Läs mer »