fre
Ledarkväll @ Ålstäket
Aug 24 kl. 18:00 – 23:45

Ca 18 – Samling för att laga middag och sedan äta tillsammans. Om vädret är med oss och eldningsförbudet borta, så plockar vi fram grillar och/eller murikor och lagar mat ute. Man stannar så länge man känner för det och de som vill kan övernatta i scoutstugan.

Höstkick-off 2018/19 @ Ålstäket
Aug 25 kl. 09:00 – 17:00

Förmiddagen är obligatorisk för alla som ska vara ledare 2018/19.

09:00  (obligatorisk)

– Kaffe och fralla runt lägerelden från kl. 08:30.

– Gemensam samling på grusplanen framför scoutstugan i Ålstäket.

– Lära känna varandra.

– Inspiration inför hösten.

– Information om scouterna inkl. scoutmetoden, organisation, hemsida m.m.

– Upplägg av vår verksamhet under 2018/19 inkl. datum för gemensamma aktiviteter som Nackfejden, St. Georg m.m.

– Information om kommande ledarutbildningar, kårinterna inbildningar m.m.

– Vi lagar lunch tillsammans.

14:00 (möjlighet till fördjupning)

– Erfarenhetsutbyte mellan avdelningarna inkl. idétorg där alla avdelningar som inspiration till varandra presenterar planeringarna från sina tre bästa möten under 2016/17.

– Möjlighet att certifiera sig för sjöverksamhet enligt kårens certifieringssystem.

– Möjlighet att lära om hur det praktiska kring scoutstugan fungerar inkl. scoutstugan, våra förråd, kanoter, optimister, följebåtar och avantis.

– Möjlighet att få prova att segla eller paddla.

– Möjlighet att få hjälpa till med materialfix.

– Möjlighet att sitta ner och planera avdelningens verksamhet för hösten.

Väl mött!

Styrelsen, Värmdö Sjöscoutkår

PS Passa på att prel.boka datumen får vårkick-offen den 18–19/1 2019 samt höstkick-offen 2019/20 den 24–25/8 2019. DS

Scouternas natt / Silverugglan @ Farsta
Sep 22 kl. 09:00 – Sep 23 kl. 14:30

Scouternas Natt

En perfekt start på terminen för att svetsa samman rådspatrullen, utmanar-, rover- eller ledar-laget och få möjlighet att pröva era scoutkunskaper.

Plats: Farstanäset, Farsta

Startavgift: 500:- per patrull/lag

Sista anmälningsdag: 9 september 2018

Nackafejden
Okt 6 heldag
mån
24th World Scout Jamboree 2019 – United States, Canada, and Mexico @ The Summit
Jul 1 – Aug 15 heldag

Jamboreen är öppen för alla som fyllt 14 år dagen då Jamboreen börjar men ännu inte fyllt 18 år. Anmälan kommer att öppna under hösten 2017.

The 24th World Scout Jamboree will be held at the Summit Bechtel Family National Scout Reserve in West Virginia during the summer of 2019. The hosting duties will be split between the United States, Canada, and Mexico.

The theme is ”Unlock a New World”.

Här finns information om The Summit.

mån
European jamboree @ Gdansk
Jul 27 – Aug 6 heldag
A new inspiring Scout and Guide adventure awaits you in the summer of 2020. After the last Eurojam in 2005 in the United Kingdom,THE EUROPEAN JAMBOREE returns to gather young people from all over Europe in GDANSK, POLAND to celebrate Scout and Guide values, strengthen our international community and provide young people in Europe with the opportunity to meet and learn from each other.

Enligt uppgift skulle det kunna vara möjligt att ta en färja från Nynäshamn, och sedan åka buss 5 km till lägerområdet.

Lite info här: https://www.ej2020.org/