Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 9 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Sjöscouting är populärt och för närvarande har vi tyvärr lång kö till den yngsta åldersgruppen. Eftersom vi har brist på ledare på många avdelningar, så kan barn få förtur om föräldrar också vill gå med som ledare.

Vi önskar inte att barn ställs i kön för tidigt. Anmäl barn tidigast det år då de fyller 6 år. På det viset har vi en mer aktuell kö när vi skall erbjuda platser. Kötiden kan variera mellan 1-3 år.

För att kunna delta i våra sjöaktiviteter så krävs det att man kan simma 200 meter. För de som ännu inte kan simma ordnas landaktiviteter.

Anmäl dig till kölistan här

Behöver du som ledare få tillgång till kölistan, skicka ett mail till jag.vill.bli.scout@varmdoscout.nu så får du listan skickad till dig.

Är du mellan 8-11 år?

Anmäl dig på vår anmälningssida så hamnar du i vår kölistan. Du kan även skicka ett mejl till jag.vill.bli.scout@varmdoscout.nu om du har några frågor om kölistan.

För närvarande har vi lång kö till den yngsta åldersgruppen. Det är inte säkert att du kommer med på en gång när du anmält dig, men det kan ordna sig en bit in på terminen när alla fått sina scheman från skolan och andra aktiviteter.

Är du mellan 12-18 år?

Då är du välkommen att komma på ett möte och testa scouting när som helst under terminen. Du hittar våra ledare under respektive avdelning. Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Föräldrarnas bidrag

Kåren är beroende av ideella insatser för att kunna bedriva bra scoutverksamhet. Kårens ledare har fullt upp med att bedriva scoutverksamhet. De kan därför inte hinna med att t.ex. underhålla hus och båtar också. Därför är din insats som förälder viktig! Det kan handla om allt från att koka kaffe på ett föräldramöte till att vara sammankallande för husgruppen och allt däremellan. Det är bara du som vet vad du kan bidra med i form av kunskap och tid. Alla kan helt säkert bidra med något. Precis som fotboll- eller innebandyklubben har krav på att föräldrarna ställer upp några gånger om året så måste vi ställa samma krav på scouternas föräldrar.

Ladda ner