Avdelningsnytt

Hej alla glada sjöfåglar!

Tack för alla roliga möten så långt under 2018!

Första mötet efter sommaren blir preliminärt tisdagen den 21/8 kl. 18–20

Första mötet efter sommaren är preliminärt den 21/8 kl. 18–20. Vi vill komma igång direkt i samband med skolstarten för att kunna ta vara på den tid på året vi kan vara ute på sjön. Första mötet kommer vi dels att behöva skiljas från alla er som ska gå upp till Vindarna. Men tack och lov så får vi samtidigt välkomna ett antal nya Sjöfåglar och några nya ledare.

Nya scouter behöver ta med kontaktlapp om ni inte redan lämnat.

Lämna också gärna simintyget som visar att du kan simma 200 meter på första mötet. Intyget ska vara utställt av en behörig simlärare på t.ex. Gustavsbergsbadet. Det är bra att ha lämnat in intyget redan på första mötet för att kunna vara med på den sjöaktiviteterna på det andra mötet den 28/8.

Du behöver inte skaffa en scoutskjorta själv, om du nu inte råkar få tag på en begagnad förstås. På något av de första mötena kommer alla nya scouter att få prova ut en skjorta och sedan gör vi en gemensam beställning.

Mer om kommande möten hittar ni i terminsprogrammet.

Ännu inte för sent att anmäla sig i sista minuten till Vässarölägret

Nu är vi 19 Sjöfåglar anmälda till sommarlägret på Vässarö. Vad kul! Ännu är det inte för sent att göra en sista- minuten-anmälning. För info om hur du anmäler dig, se tidigare utskickade mejl med inbjudningar.

Årets sommarläger blir den 15–18/6 på Vässarön som ligger i havsbandet mellan Hallstavik och Öregrund. Vi ska vara med på ett miniscoutläger med si sådär ett par hundra andra scouter i åldrarna 8 till 9 år. Vässarön är ett riktigt sommarparadis så det kommer att bli härligt! Vi samlas vid kl. 8:30 på fredagen den 15/6 på Hemmestaskolans parkering. Bussen går kl. 9. Planera för att ni kommer och hjälper till att packa upp gemensam utrustning mellan kl. 15 och ca 16:30 på måndagen den 18/6 och sedan hämtar barnen på Hemmeatskolans parkering kl. 17.

Tveka inte att höra av er med frågor eller funderingar.

Lev väl – lev som en scout!

Ledarna på Sjöfåglarna