Avdelningsnytt

Hej alla glada sjöfåglar!

Snart är sjösäsongen över vilket vi Sjöfåglar tycker är tråkigt. Vi älskar ju sjön! Men sen blir det massa andra roliga möten ända fram emot jul

Sista sjömötet nu på tisdag den 25/9 kl. 17:30–20 – OBS Tidigare start!

Vi ska segla och/eller paddla kanot beroende på väder. Eftersom det blir mörkt allt tidigare så har vi landat i att vi startar och avslutar dessa två möten en halvtimme tidigare än vanligt, dvs. vi startar 17:30 och slutar 19:30.

För att få vara med ute på sjön så behöver man ha med flytväst med grenrem och ha lämnat in ett intyg om att man kan simma 200 meter. Ni som inte kommer med på sjön kommer att få vara i land och göra andra spännande saker.

Kom ihåg:

• Simintyg (om du har fixat men ännu inte lämnat).
  • Flytväst med grenrem.
  • Vind- och vattentäta skalkläder, vattentäta skor eller stövlar för att hålla sig torr när vi går ut på och är på sjön.
  • Kläder efter väder – en lagom varm scout är en nöjd scout.

Näsan ovanför vattenytan – badmöte den 2/10 kl. 18:00–20:00 – OBS samling utanför Gustavsbergsbadet

Om en dryg vecka, den 2/10 är det dags att öva på att ha näsan ovanför vattenytan mellan kl. 18:00–20:00. En gång per temin brukar vi Sjöfåglar gå till Gustavsbergsbadet för att öva simning och badvett. Alla barn får öva simning efter förmåga och alla som har simintyg får också chansen att ta simbevismärket genom att simma 200 meter utan att ta i botten eller kant under mötet. Kanske kommer några av er som ännu inte har klarat det att göra det på mötet. Det blir spännande!

Kom ihåg:

• Badkläder, handduk, hänglås och simkort eller 50 kronor till inträdet.
  • Vi samlas utanför Gustavsbergsbadet.

Scoutskjorta

Nya scouter behöver inte skaffa en scoutskjorta själv, om du nu inte råkar få tag på en begagnad förstås. Och kanske har någon växt ur sin skjorta sedan i våras. På senaste mötet, den 11/9, provade alla nya scouter ut en ny skjorta. Vi kommer att fånga upp resterande barn på tisdag och sedan gör vi en gemensam beställning. När du köper skjorta genom oss så får du med halsduk, sölja och grundmärkena i paketet. Om ditt barn är en andraårsscout och har vuxit ur sin skjorta så säg till oss nu på tisdag så provar vi ut en ny!

Simintyg

För nya scouter, lämna gärna simintyget som visar att du kan simma 200 meter på första mötet. Intyget ska vara utställt av en behörig simlärare, t.ex. kan du få hjälp med simintyg på Gustavsbergsbadet. Ring och boka tid nu!

Det är bra att ha lämnat in intyget redan på första mötet för att kunna vara med på den sjöaktiviteterna på det andra mötet den 28/8. När sjösäsongen är slut någon gång i månadsskiftet september/oktober, så kommer vi att åka till Gustavsbergsbadet tillsammans för att kolla simkunnighet och ha roligt tillsammans.

Utrustning för sjömöten

När vi har sjömöten behöver alla som ska vara ute på sjön ha med sig en flytväst med grenrem. Att ha grenrem är obligatorisk eftersom den har stor betydelse för flytvästens funktion. Man behöver också ha kläder som är lämpliga när man paddlar.

På de första mötena kan det vara skönt med shorts förutsatt att det är varmt i luft och vatten. När det blir svalare är det skönt att ha ett par vattentäta byxor och en vindtät jacka. Stövlar är inte dumt om man inte vill bli blöt när man går ur och i kanoterna.

Mer om kommande möten hittar ni i terminsprogrammet.

Tveka inte att höra av er med frågor eller funderingar.

Lev väl – lev som en scout!

Ledarna på Sjöfåglarna