Avdelningsnytt

Hej alla glada sjöfåglar!

Stort tack för en kanonhajk tillsammans med era barn! Ni anar kanske att vi har haft det ganska bra i helgen. Solen, havet, Storholmen, SSRS, highland cattle och rolig samvaro!

Inget möte nu på tisdag den 22/5

Det är inget möte nu på tisdag den 22/5 utan då passar vi på att vila oss alle samman.

”Full fart framåt” – årets tredje sjömöte nästa tisdag den 29/5 kl. 18 i Ålstäket

Nästa tisdag ska vi förstås ut på sjön igen. Segling med optimist står på programmet. Vi ska också repetera det vi behöver kunna för att ta hittamärket. Dubbelkolla gärna att era barn kan minst ett av sina föräldrars mobilnummer utantill!

Kom ihåg att:

• Ta med flytväst med grenrem.
  • Ta på vattentäta skor – det är lätt att plurra när man kliver i och ur.
  • Ta på vattentäta byxor och ta med en vindtät jacka – det är lätt att bli blöt om benen när man sitter på durken och det drar ofta kallt ute på sjön. Men om det är supervarmt så kanske shorts är mer ändamålsenligt.
  • I övrigt kläder efter väder – en lagom varm scout är en gladscout.

Mer om kommande möten hittar ni i terminsprogrammet.

Ännu inte för sent att anmäla sig i sista minuten till Vässarölägret

Nu är vi 19 Sjöfåglar anmälda till sommarlägret på Vässarö. Vad kul! Ännu är det inte för sent att göra en sista- minuten-anmälning. För info om hur du anmäler dig, se tidigare utskickade mejl med inbjudningar.

Årets sommarläger blir den 15–18/6 på Vässarön som ligger i havsbandet mellan Hallstavik och Öregrund. Vi ska vara med på ett miniscoutläger med si sådär ett par hundra andra scouter i åldrarna 8 till 9 år. Vässarön är ett riktigt sommarparadis så det kommer att bli härligt! Vi samlas vid kl. 8:30 på fredagen den 15/6 på Hemmestaskolans parkering. Bussen går kl. 9. Planera för att ni kommer och hjälper till att packa upp gemensam utrustning mellan kl. 15 och ca 16:30 på måndagen den 18/6 och sedan hämtar barnen på Hemmeatskolans parkering kl. 17.

Tveka inte att höra av er med frågor eller funderingar.

Lev väl – lev som en scout!

Ledarna på Sjöfåglarna